Mer musik

Andra musikprojekt

Petra Haraldson

 

Petra Haraldsons texter och toner berättar om det vackra och det svåra i att vara människa och leva ett helt liv.  Hon plockar berättelser ur en skattkista fylld av egna och andras historier. Historier som lockar både till skratt och eftertänksamhet.   

 

I augusti 2014 släppte Petra sin debutskiva "Vildflickan" på Barrackas Records.

 

Besök Petras hemsida: www.petraharaldsson.se

www.petraharaldsson.se

 

DISKOGRAFIVildflickan 2014

Nära 2016

Volodja

 

I snart 15 år har Volodja tolkat den ryske skådespelaren och poeten Vladimir Vysotskij texter och musik på svenska.

 

Med fyra album utgivna på Barrackas Records i ryggen har Volodja turnérat runt Sverige och mött publiken med starka texter och öden från forna Sovjet. Det handlar om ficktjuvar, karg kärlek, bastubad, bergsklättring, angiveri och vänskap, allt i en kokande blandning av undertexter, metaforer och satir och det viktigaste av allt - med en stor skopa värme.

 

Besök Volodjas hemsida: www.volodja.se

 

DISKOGRAFI

Ös på med dragspelet Alioska - 2004

Paradiset - 2006

Horisonten - 2010

Live  - 2012

Tzeitel

 

Traditionell och egen klezmer med glödande improvisationer

och skira små melodier.

 

Tzeitel är trion som bjuder på fartfyllda, glödande improvisationer och skira små melodier. Berättelser om glädje, hopp, sorg, förtvivlan och kärlek.

 

Tzeitel framför både instrumentalmusik och vackra smäktande sånger. Gruppen blandar traditionell klezmermusik med eget nyskrivet material. I nov 2018 släppte de sin tredje skiva i ordningen "Luftmentshen".

 

Besök Tzeitels webbsida: www.tzeitel.se

 

DISKOGRAFITzeitel - 2012

Återfallet - 2014

Sandy Brechin Trio


Sandy Brechin är en av Skottlands mest framstående dragspelsmusiker

och har fler än 100 turnéer över hela världen i bagaget. Han är känd för sin häpnadsväckande fingerfärdighet och sitt humoristiska mellansnack.

En underhållare av rang som spelar såvältraditionell som egenkomponerad musik..

Med sig i Sandy Brechin Trio har han två erfarna musiker: Jimmy Johansson, fiolspelaren som har gjort över 400 spelningar med Madame Neruda, som spelar skotsk och irländsk folkmusik. Med felan fast förankrad under skägget komponerar han eget i både svensk och irländsk stil.


Christopher A Bång har fingret med i en mängd olika grupper,

som Tzeitel, Volodja och Resmiranda. Christopher står med benen i flera traditioner och genres allt från klezmer till vispop och folkmusik från de brittiska öarna.


I Sandy Brechin Trio bjuds det på härlig skotsk folkmusik med inslag av svenska toner. Här möts emellanåt en svensk schottis med en skotsk slipjig. Och det är musik med fart i! Här blir det garanterat svårt att sitta still.


Besök Sandy Brechin Trio på: Facebook

Resmiranda


Drömmen om Resmiranda föddes en helt vanlig dag i ett märkligt sammanfallande med att en grind slogs igen med ett mäktigt “klonk”. Något i grindens obarmhärtiga metalljud eller kanske, som man säger, nåt som låg i luften frambringade en vision av en framtid där jag sjöng och spelade mina egna sånger, de sånger som vid tidpunkten för den skrällande grinden, knappt ens vågat krypa sig ner genom fingrarna och klaveret och vidare förpassats till skrivbordslådan.


Men drömmen levde vidare trots att jag gjorde mitt bästa för att ignorera den och tio år efter grindincidenten släppte jag min debutplatta. En fyraspårig maxisingel med namnet “Mellan stiltje och storm” på Swingkids records.


Resmiranda är den som sätter sig i studion tillsammans med de låtar jag skrivit som inte passar in i mina körer eller med folkmusiktrion Blås, Bälg och Tagel (www.blasbalgochtagel.se).


Besök Resmirandas webbsida: www.resmiranda.se

Foto: Pelle Grosso