Biografi

"Med starka berättelser framförda med härligt genuint sväng kryssar Christopher fram på en ocean av historier som ibland till och med är sanna."

Christopher Andersson Bång

Efter nära 20 år ute på vägarna med otaliga live-

föreställningar i ryggen har Christopher skaffat sig

en stark scennärvaro, som märks tydligt under hans

framträdanden.


Redan 2005 släppte Christopher sitt första fullängdsalbum som byggde på intervjuer av gamla interner, med den gemensamma beröringspunkten

att de alla suttit på Gävles gamla anstalt, populärt

även kallad ”Hotell Hamilton."


Sedan dess har Christopher genomfört över 1000 konserter både som soloartist men också i olika grupper som t ex Volodja, Tzeitel, Sandy Brechin Trio och Petra Haraldson.


Ingen lämnas oberörd när Christopher med hjälp av en gitarr och en röst, berättar den lilla människans historia. Med stark dynamik och suggestiv röst skapar Christopher stämning och kontakt med publiken.


Gruppmedlemmar:

Christopher Andersson Bång: Gitarr & sång

Anna Cochrane: Fiol och Sång

Sara Fridholm: Piano & sång


Många projekt på gång

Förutom att spela sin egenproducerade musik, är Christopher Andersson Bång en självklar del av flera andra musikprojekt, bl a. Sandy Brechin Trio, Volodja och Tzeitel. (Läs mer om det nedan.)


Vill du hitta en spelning nära dig så titta in på spelkalendern.


KÖP EN SKIVA


Tycker du om det du hör? Beställ en skiva! I shopen hittar du gamla och nya skivor från Barrackas records.


Beställ här

ANDRA MUSIKPROJEKT


Christopher andersson Bång har många strängar på sin lyra och spelar i många andra musikprojekt. Här kan du läsa om dem.


Läs mer

SPELKALENDER


Hitta en spelning med Christopher Andersson Bång i kalendariumet.


Hitta en spelning

Nytt album

Christopher Andersson Bång är en sångare och musiker med stor erfarenhet av branschen. Han har arbetat mycket med både livefram-trädanden och studio-inspelningar. 


Nu kommer snart hans tredje album med låtar som han har skrivit själv och producerat på sitt egna skivbolag Barrackas Records.


Releasfesten hålls med en spelning tillsammans med Petra Haraldson på Stallet i Stockholm, den 3 Mars samt en spelning på i Gävle, den 4 Mars


Välkommen!

"Det blåser hårt år efter år.

Ett maraton i leriga spår,

det blåser hårt."